Tuinmeubelen: hier moet je op letten bij het kopen

Wilt u nieuwe tuinmeubelen kopen die zowel comfortabel als mooi zijn? Dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden zodat de aankoop niet uitloopt op een teleurstelling.

Welke meubels voor welke gelegenheid?

Natuurlijk zijn niet alle meubels even geschikt om bijvoorbeeld lekker in de zon te gaan liggen. Terwijl comfortabele loungemeubels gebruikt kunnen worden als een soort buitenbank, zijn klassieke tuinstoelen meer bedoeld voor een kort verblijf buiten. Ontbijt je graag buiten en blijf je hier maximaal een half uur tot een uur? Pak dan een set hoogwaardige tuinstoelen en een tuintafel. Het moet stabiel en gemakkelijk schoon te maken zijn. Als u daarentegen op milde avonden of tijdens de lunch met vrienden buiten blijft, dan kunt u gebruik maken van bovengenoemde loungemeubels. Deze kunnen bijvoorbeeld om de hoek worden geplaatst en bieden voldoende ruimte voor kleine groepen mensen. Aan de andere kant, als je van het mooie weer wilt profiteren om buiten een dutje te doen, koop dan een comfortabele ligstoel of een Hollywood-schommel.

Het materiaal is cruciaal

Meubels van hout zijn vooral populair omdat het er altijd chique uitziet en overal bij past. Dit meubel heeft echter één groot nadeel: het moet in de winter in de kelder of in het tuinhuisje worden opgeborgen. Als het oppervlak lang mooi moet blijven, moet het ook worden geschuurd, opnieuw geverfd of zelfs geïmpregneerd.

Aan de andere kant zijn meubels gemaakt van plastic, metaal of polyrattan veel minder ingewikkeld om te hanteren. Poly rotan maakt visueel een bijzonder goede indruk, omdat het verwarrend veel lijkt op echt rotan. Kunststof daarentegen is bestand tegen alle weersomstandigheden en is eenvoudig met water schoon te maken. Hoewel metalen meubels er goed uitzien, zijn ze meestal wat zwaarder en duurder dan de andere varianten.

Prijs en kwaliteit moeten kloppen

Als je niet te veel geld wilt uitgeven en toch hoogwaardige meubels wilt kopen, vind je onder de aanbiedingen van bijvoorbeeld Rewe een verrassend groot aanbod goedkope tuinmeubelen. Anders is het motto natuurlijk: vergelijk verschillende aanbiedingen met elkaar om een ​​eerste indruk te krijgen van de markt. Bij twijfel geeft u de voorkeur aan goede kwaliteit boven een lage prijs. Het meubel moet immers lang meegaan.

Dit vind je misschien ook leuk...